onsdag, december 10, 2008

Det här är inte en modeblogg

I have a dream...om att nån gång tycka att det är roligt att handla kläder till mig själv.

Sitter på universitetet. Det var ett tag sen. Mattias skulle göra nån uppdatering och installation i datasalarna och behövde vara här på studentfri tid så jag erbjöd mig att vara lite sällskap. Egentligen är jag mastodonttrött och borde snart sova, men än så länge så funkar det ganska bra trots allt. Sov bara fyra timmar i förmiddags efter jobbet så nu vore det väl konstigt om jag inte skulle lyckas vända dygnet.

Steg upp halv ett och halkade (verkligen; hela Umeå är som en knögglig hockeyrink) mig ner på stan för att träffa Anna halv två. Tanken var egentligen att vi skulle ge sushi och Sara ett försök nummer två, men när vi kom in på restaurangen så kändes det inte rätt. Anna var skeptisk till lukten tror jag, och ingen av oss hade kontanter. Så vi gick till det rättvisemärkta fiket och åt istället.

Och så jagade vi kläder. Utan nåt riktigt resultat. Men jag köpte den svarta tröjan jag lagt undan på Åhléns igår i vart fall. Sen ringde jag Mattias som hämtade upp mig och for till Mariedal (eller -berg? jag har dålig koll) för att kolla butikstipset från Anna; D&D, tror jag det hette. Det var en imponerande stor butik med idel märkeskläder. Ganska dyrt. Eller väldigt dyrt. Mestadels. Provade plenty och föll ganska mycket iaf för en vit skjorta/tunika/blus (dålig koll igen) med roströda detaljer. I ögonvrån såg jag något som jag identifierade som en Odd Molly-lapp, vilket såklart inte innebar gratis. Men jag blundade och köpte den i vart fall. Så nu har jag en tröja/topp och en skjorta/tunika/blus. I ganska olika stilar. Perfekt ensemble.

Så det verkar bli en jakt imorgon igen. Fast den får bli kort för jag måste hinna städa lite, tvätta och planera vad jag ska packa eftersom jag far till Sthlm fredag morgon. Imorgon kväll har jag utemiddag med jobbet för att avtacka de som gick i pension i somras. Så lite stressigt känns det kanske nu. Och så värst mycket roligare att shoppa verkar det ju inte bli heller.

Inga kommentarer: