måndag, oktober 01, 2012

Jag skulle lyssnat mer på syslöjden...

Innan jag for hem idag tog jag en tur på bland annat Indiska, mest för att kika efter nåt varmt att ha på mig (jag har varit frusen hela dagen). Hittade en massa stickat jag ville ha. Eller snarare; jag hittade en massa stickat som gav mig idéer till stickat jag vill ha. För precis vad jag vill ha finns som aldrig. Önskar bara att jag kunde sticka själv, på riktigt, då hade det ju som inte varit ett problem. Men jag kan knappt sticka och mönster har jag aldrig förstått mig på att följa.

Allra överst på önskelistan står ett par torgvantar. Jag tror de kallas så; vantar som både kan vara tumvantar och 'avklippta' fingervantar om man så vill. Riktiga sådana skulle jag vilja ha men jag tror att jag sökt dem sedan jag bodde i Örebro för ca 10 år sedan. Jag har ju mina favorittumvantar men när det blir riktigt kallt här uppe håller de inte riktigt.
Sen skulle jag vilja ha en grön halsduk och det kan jag väl i teorin sticka själv, men jag vet inte riktigt hur. Och så nån poncho-liknande sak, och så en lång stickad tröja och så...

Nu när mina studier gick om intet (inte mitt fel faktiskt den här gången) så skulle jag kanske egentligen ha hoppat på en stickkurs...

Och så har jag hittat ett par jättefina filttofflor i ull som jag skulle vilja ha inne på jobbet. Alla går i uteskor på kontoret och jag som knappt trivs att ha strumpor på mig går alltid i strumplästen, något som inte kommer gå så länge till när golven kommer bli blöta och skitiga i takt med vädret ute. Så ett par sköna inneskor står på önskelistan. Så de jag hittade skulle vara perfekt, men jag vet inte riktigt hur djurvänligt de framställts och om de är värda alla de pengar som de kostade. Men de var ju tjusiga och sköna med sitt ullfoder.

2 kommentarer:

metamorphosis sa...

Våga testa sticka tycker jag! Vågade mig på det för några år sedan och det ångar jag inte en sekund!

Lite varning dock om att det kan vara lite beroendeframkallande, detta med stickning... ;)

Iréne JB sa...

Håller med Metamorphosis, bara att våga! Och om du behöver hjälp så finns jag på fb så ska jag försöka guida dej. Finns massor av tips på nätet också. Önskar igen att det inte vore så långt till Umeå, för då hade jag definitivt hjälpt dej irl.