torsdag, juni 21, 2007

Glömska, förvirring och förväxlingar... För länge utanför demensboendets dörrar?

Jag kan vara den uslaste vännen ever! Sötaste Joakim-vännen fyllde år i förrgår (!) och kontrollfreaket Sara missade det totalt. Och det var inte som att han fyllde 27 eller så utan jämna, halvt ångestfyllda 30! Jag kom alldeles precis på det när jag såg dagens datum på telefonen. Jag hade verkligen ingen koll på att vi redan var så långt fram i juni... Jag tänkte ju nyss att det är långt kvar till löning, vilket det ju inte alls är. Jag vet inte hur jag tänkt, men i mitt huvud var det kanske den 16-17 juni idag. Inte den 21:a.

Skit också.. Men han verkade inte ha tagit det alltför hårt.. Jag får lägga det till den här dagens minussida, som helt har överläget, kan tilläggas.

Vi skulle snabbt in till stan för att handla några smågrejer och kolla om det möjligen fanns något för Sara att ha på sig på stora familjefesten imorgon. Det visade sig vara en av de där dagarna då ingenting alls passar (vilket tycks vara alltid), då jag bara ser tjock och/eller gravid ut och då jag promenerar ut ur provhytten med tårar i ögonen..typ. Sen trängdes vi en stund på coop och skulle bara tanka och åka hem.

När jag hade tankat drygt tio liter upptäckte jag att jag stod och fyllde Mattias dieselbil med 95-oktanig bensin! Den korta rutten till stan blev därmed förlängd med timmar då vi skulle försöka slanga ur dieseln ur tanken på en bil som är så pass ny att den har skydd mot slangning... Först efter nån timme av idel kväljningar och bensinsmak i munnen i våra tappra slangningsförsök kom Tobias och jag på att man kanske kunde gå andra vägen, via motorhuven. Sagt och gjort..det funkade. Men det tog tid och innebar att vi fick turas om att handpumpa upp dryga femton liter bensin/diesel.

Ingen jättegod dag. Nu ska jag fortsätta städa och baka inför festligheterna imorgon... Och jag ska ha dumstruten på hela kvällen och skämmas lite.

Inga kommentarer: