lördag, juni 23, 2007

Midsommar i Ratan

Vi hade en väldigt lugn och skön midsommar här igår. Mycket folk, många gäster, visst, men det var trevligt och inga kriser uppstod. Gott. Lite springigt blev det eftersom Mattias och jag även hade uppdrag som funktionärer på firandet, men det gick bra. Lägger upp lite bilder så ni får se.




Översikt över Tullgården i Ratan där vi var. Ganska mycket folk. Det var strålande solsken och det brukar dra till sig folk. Troligen mycket folk "utsocknes ifrån" eftersom jag inte kände igen så väldigt många som var där. Skojigt.




Niklas och Vera (Mattias systerbarn), Veras pojkvän Petter (i vit tröja) och lillebror Tobias hade många till synes trevliga samtal. Tror han hade ganska trevligt och passade in bra.





Mattias och Sara på sälja lotter-uppdrag. Dagen till ära hade jag klänning, vilket brukar hända max en gång per år. Senast jag hade klänning var på Mias bröllop i maj förra året. Samma klänning dessutom.




Efter lotterna var det fiskdammsuppdrag för vår del. Mattias som är mer barnvänlig än jag fick vara den trevliga hjälpande handen utanför.





Jag fick stå inne i den fuktiga boden bland alla tomglas och godispåsar... Snygg damm va? Någons gamla duschdraperi...





Ratans spelemän stod för musiken. På ståbas/kontrabas ser ni vår hyresgäst, pensionerade filharmonikern Wolf från Tyskland.





Efter Tullgården var det fikakalas i vår trädgård. Vi bjöd på nästan lyckad cheesecake med jordgubbssås.




Mattias äldsta syster med sina syskonbarn, Jonathan och Tove från Linköping.




Tobias ser lite mör ut efter dagen. Har gömt sig i skuggan.



Busfröet Tove har tappat nästan alla sina tänder! Dessutom hade hon benen fulla med djungelboksplåster (som sig bör på somrarna kanske) och ett rött öga efter en incident med en häcksax (!).



Mattias pappa Roland får hjälp av mellanbarnet Ulrika att sätta ihop ett grillset han vann på gissningstävlingen tidigare under dagen.

Ja, det var vår midsommar det. Senare på kvällen när alla åkt tog vi en långpromenad Mattias, Tobias och jag och kikade runt i Ratan, såg på båtarna som ligger i hamnen och besökte badstranden där det var grillfest. Det var en oerhört skön kväll. Lugnt och stilla och ganska varmt. Kanske lägger upp bilder från promenaden senare.

Edit: Wolf är såklart vår hyresgäst, inte hyresvärd. Det vore väl komplicerat?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra bloggat! Vilken fin klänning du hade på bilden! Wow! Kanske får man se dig i den nån gång? Om man bjuder på riktigt fint kalas?

Sara sa...

Tack tack. Men jag vet inte det... Jag är inte så bekväm i klänning. Vet inte riktigt vad jag är bekväm i iofs.. =)