onsdag, juni 06, 2007

Halsont, flytt och uteblivet firande

Vaknade idag med en igensvullen hals också. Det gör lite ont. Ska dricka te med honung (som jag egentligen inte gillar särskilt mycket) och göra mitt bästa för att vara fit for fight ikväll till jobbet. Jag hoppas att jag inte smittade ner någon igår hos Anna och Uffe och alla barnen. Tor var ju lite hängig och kanske jag bidrog till att göra det värre. Hoppas inte.

De har flyttat och har numera en stor fin lägenhet på Tomtebo, som verkar passa dem väldigt bra. Mest av alla kanske Tor som får så nära till förskolan. Spännande! Jag har flyttat tre miljarder gånger (känns det som, men det är kanske 25) men tycker fortfarande det är lite spännande med flytter. Nya platser, nya rum, nytt sätt att möblera på. Det är ganska kul. Även om jag hoppas att någon gång få en plats som känns som "hemma". Att rotlösheten ska lägga sig för gott. Här känns den åtminstone tillfälligt stillad, men man vet aldrig.

Det ser ut att vara underbart väder idag också. Ska försöka hitta en dragfri plats i solen och äta frukost om en stund. Borde verkligen ta tag i rabatterna, men idag får det nog vara. Och inget nationaldagsfirande blir det heller. Inte förrän någon på allvar har lyckats förklara för mig vad jag firar och varför det är så viktigt i en värld som ser ut som den gör. Innan jag är övertygad om dess vikt kommer nationaldagen fortsätta vara som vilken dag som helst för mig. Nationalstaten, nationalismen är grund för så mycket dåligt. Patriotismen likaså. Allt är ju bara godtyckligt! Gränserna är dragna för hand, de finns inte i verkligheten. Jag lovar, besök treriksröset, det finns inte tre linjer där som möts!

1 kommentar:

Unknown sa...

Jo, du har rätt. Det känns som att lägenheten passar oss perfekt. Man vågar nästan inte känna så, av rädsla för att det är ett sånt där nyhetens behag. Tor är betydligt piggare idag, och skall besöka sin nya skola i morgon. Ikväll efter middagen vsade han mig parken Parken(!!). En lekpark som måste vara den perfekt designade parken för min son. Varenda detalj stämde. Att det sen var 20 grader varmt, vindstilla och en helt underbar kväll gjorde inte saken sämre. Men sen kom myggen....så då gick vi hem. Tog ca 3 minuter. Kan det bli bättre? Jag har inte heller firat någon nationalstat idag. Tycker inte att den är så mycket att fira, faktiskt. Fånigt påfund detta med att det ska vara helgdag.