lördag, juni 16, 2007

Mobilvirrande

Nu åker vi och köper dig en ny mobil, sa Mattias, antagligen trött på mitt velande och högt tänkande kring min framtida mobil. Jag hade, trodde jag, i stort sett bestämt mig för vad jag ville ha; en Sony Ericsson K800i, för den eminenta kamerans skull. Hittade ett schysst pris på Clas Ohlsson, så vi åkte.

Väl i stan eskalerade bara velandet. Jag får verklig ångest över att köpa något som kostar så mycket pengar. Nästan en halv månadslön, my god! Men jag hade ju tänkt lägga en del av skattepengarna på en ny mobil, och en ny mobil behöver jag. Den jag har, har jag haft i kanske 6 år, den avslutar samtal lite som den känner och en del annat skumt. Eller som Anna uttryckte det för ett tag sen: -Du har ju inte ens färgskärm!

Från början har jag varit inställd på att jag vill ha en vikmobil, men inser att det inte finns någon med de kvalitéerna som jag söker. Alltså får jag gå med på att inte se så business ut.

Problemet visade sig vara att det finns en nyare variant av ovan nämnda mobil, 810i, som ska vara i stort sett samma men med något modifierad efter klagomål på 800i. Jag har tyckt att den nyare är fulare, knapparna är fula. Men efter en stunds tryckande och klämmande insåg jag att jag nog gillade dem bättre. Och linsskyddet var bättre, och ljudet något bättre. Men är det värt 700:- mer? Det är frågan...
Och när jag då är uppe i det priset så kunde jag få en Nokia N73 för exakt samma pris...vill jag hellre ha en sån? Samma Mpixel men med Zeiss-optik..

Tre minuter innan telia-butiken skulle stänga trodde jag att jag hade bestämt mig för en 810i men fick hjärtklappning (det är sant!) och bestämde mig för att vänta. Jag gissar att Mattias himlade med ögonen bakom min rygg. Om inte så borde han ha gjort det... Men det är svårt! Några tips?

Inga kommentarer: