lördag, juni 16, 2007

Gay to the world!

En liten notis i dagens VK roade oss här på landet halva dagen... Hittade den inte på webben där men via en annan blogg fann jag en artikel om samma sak i SvD. En bögbomb skulle tas fram i USA. Det låter lite som tiden då man testade LSD som stridsvapen, alltså under den svartvita tv-tiden, men enligt VK var det alltså så sent som 1994 som detta funderades över. Imponerande knasigt. Ett laboratorium som drivs av amerikanska flygvapnet ville alltså ha pengar för att utvckla en sådan bomb.

Det är så kul så det är inte sant. Och det väcker tusen frågor. Vad är "homosexuellt beteende"? Vad är det för hormon som kan framkalla just ett sådant beteende? Och fungerar det bara om man släpper bomben i enkönade människogrupper eller leder den specifikt till homosexualitet? Dras kvinnliga soldater till andra kvinnliga soldater och vice versa eller hur funkar det? Och hur länge sitter det i? Följer det med kondomer och andra skydd?

På ett sätt tycker jag det låter lysande, om man bortser från de övermäktiga fördomarna det hela väl ändå bygger på. Vore det inte underbart med en icke dödlig bomb som genererade kroppskontakt av positiv art istället? Allra bäst vore det såklart om båda sidor fällde bögbomber över varandra, då hade vi ju lugnt kunnat titta på utan att oroas. Skön variant av krig kanske.

Inga kommentarer: