lördag, juni 16, 2007

Att han jär jälak förstå man ju!

Jag tänkte att jag delvis skulle återge en kul insändare som fanns med i gårdagens Västerbottens Folkblad (=sossetidningen). Den handlar om Umeås inte alltid så populära kommunalråd, sossen Lennart Holmlund, samt om det beslut som togs i KF att skjuta upp byggandet vid ett fritidsområde utanför Umeå. Och, den är skriven på mål:

"Nu jär n'Lennart jälak!!! I sin blogg på webben säj han att de aren partia djävlas. [...] Att han jär jälak förstå man ju! Han hadd ju redan löva Myresjöhus att de sku få bygg danna! [...] Men falke i Holmsund vill ha kvar sitt fritidsområde, men hä skit n'Lennart i! Hä jä ju han som bestäm! Å så ha han löva! Hä jett ju de aren begrip!"

Skojigt, och sant. Insändaren, som är underskriven med signaturen "N'Janersa" avslutar med att ge den gode Lennart en känga till, den här gången med anledning av den diskussion som varit om hans blogg ett tag. Det finns en rad olika politiska bloggar på Västerbottenskuriren (=liberal) däribland en av Lennart Holmlund. Men han har sedan länge varit den kommunpolitiker som stängt av kommentarsmöjligheten till sin blogg, med anledningen att det blir för mycket att svara på och att han inte gillar anonyma kommentarer. Det kan man väl säga vad man vill om. Så här säger N'Janersa:

"Hä n'Lennart skriv i bloggen få man ju inte kommenter. Han ha int tid att svara säj han! (Men han ha ti att göra 2-3 inlägg öm dagen, bara man int kommenter). Insändare med bara signatur vill han heller int kommenter. Sä hä jär väl bäst att jag använd signatur janna, sä han slipp jobba sä hart!"

Jag tycker alla insändare hädanefter ska vara skrivna på författarens respektive mål. Det blir ju så mycket roligare då!

Inga kommentarer: