fredag, januari 18, 2013

Gengångare -tips!

På tal om spooky tv-serier så kan jag varmt rekommendera den franska thriller-serien Les Revenants (2012), eller "Gengångare" som den heter nu när den visas på SVT Play (visas enbart på webben). Vi började se de två första avsnitten på ikväll och det var ganska spännande. Framför allt annorlunda, sådär att man inte riktigt har vare sig självklara idéer eller förväntningar på vad som komma skall.



Serien utspelar sig i en liten fransk alpstad där märkliga saker plötsligt börjar hända. Unga människor som varit döda i flera år kommer plötsligt en kväll hem, utan minne av att de dött, och tas emot lite blandat av sina anhöriga som försökt vänja sig vid deras bortavaro. De är inte zombier utan ter sig som precis på samma vis som den dag de dog. Samtidigt sker några otäcka mord som också de påminner om en tid som varit.


Ingen nagelbitare på så vis att jag skulle kalla det skräck, men spännande och ganska välspelat. Intressant variant på alla zombiefilmer och -serier, skulle jag vilja påstå. Samtliga visade avsnitt finns att se på SVT Play ett tag till framöver, rekommenderas!

Inga kommentarer: