fredag, januari 25, 2013

Ledig fredag!

Idag har jag haft en ledig dag. En dag alldeles upp till mig själv. Det var välbehövligt, tror jag. Sovmorgon ända till kl 8 (!), lunch, klokprat och lite shopping med en god vän, besök hos frisören och så lite spridning av en bit för mycket av lönen. Men det var det värt tror jag. Jag har dock inte vågat mig in på kontot för att skåda resultatet.

Och klippningen då? Jo, nu är håret gott och väl 1,5 dm kortare, dvs typ axellängd, med inklippta kanaler (?) som ska göra det jämnare lockigt och vad det nu var. Jag hade en väldigt pratsam men klok frisör som berättade allt hon gjorde - me like! Hon hade dessutom ruggigt snyggt hår själv som jag satt och avundades hela tiden. Hon fattade ganska snart att jag behövde lite handfasta råd så efter ungefär 20 frågor (från henne) gav hon mig två förslag varav jag gick på det något mindre vågade.

Så inte kort utan halvlångt med lockar som nästan ser ut att komma från rullar. Min första tanke var Farrah Fawcett, då det känns som lite 70-tal över den nyklippta halvluggen och de stora lockarna. Ungefär samma längd också. Lite ovant och jag kanske inte blev nån pangbrud direkt men jag känner mig nog ganska nöjd. Lyckas jag få till det såhär på egen hand efter morgondagens dusch så lär jag ta bort ordet "ganska" i den meningen. Till min hjälp har jag en alldeles nyinköpt platt- och locktång som jag ska försöka lära mig bemästra också.

Inga kommentarer: