fredag, januari 11, 2013

"Är du bigamist, är du det?!"

För övrigt undrar jag om jag är den enda som inte förstår vari den stora "C-krisen" ligger? Är det en reell kris eller en helt och hållet mediaskapad kris? Jag har knappt idats läsa om det, men visst var det där dokumentet, det nya programförslaget, något som var känt redan före jul? Varför blev det kris just nu? För att se om Lööf var beredd att avbryta sin semester eller? Kanske uppkom det nåt nytt som jag aldrig förstod.

Nu tillhör inte jag de som skulle gråta blod om C hamnade under spärren i nästa val, men den politiska debatten i Sverige just nu känns så väldigt...trist och opolitisk. När det kommer till "C-krisen" tex verkar det inte som att det är själva programförslaget som debatteras, mer andra saker. Som Annie Lööf själv. Förutom när det hojtas om månggifte på allehanda sociala medier. Det påminner mig om när jag satt på en partikongress och fick "bigamist!" argt väst åt mig från ett par äldre damer ett par rader bakom mig när jag röstade för ett förslag som menade att staten kanske inte ska lägga sig i hur medborgarna utformar sina familjer. Det var en spännande upplevelse.

Men åsikten står jag kvar i fortfarande. Även om jag är fullt nöjd med den partner jag har och inte har planer på att skaffa några fler.

Inga kommentarer: