onsdag, november 07, 2012

Valet i amerikatt

Jag tillhörde dock inte dem som satt uppe tidigt i morse för att följa utgången i det amerikanska presidentvalet. Nog för att jag är intresserad, men inte så intresserad. Jag var kanske inte helt säker på hur det skulle gå, men nog trodde jag allt på Obama som vinnare.

Nu tycks det följa diskussioner huruvida valet till att börja med var så spännande och för det andra om det verkligen hade blivit så stor skillnad om Romney tagit hem det istället. Visst är det väl så att skillnaderna är ganska små, åtminstone på sina håll. Men ibland gör även små åsiktsskillnader stora skillnader i praktiken för människor som ska leva efter dem. Framför allt är jag kanske glad för kvinnornas skull att inte Romney vann. Och för "Obamacare". Och för jämlikhetsrörelsen. Obama kanske inte direkt skulle tillhöra den svenska socialismen men han är åtminstone inte riktigt lika 'out there' i sina åsikter i just de där frågorna, som den galna högern i USA. Och för det anser jag att Obamas seger är en liten seger för det medmänskliga samhället.


"Four more years", var segeruttalandet i morse. Jag kanske går händelserna i förväg men jag är redan nyfiken på vad som händer sen.

Inga kommentarer: