fredag, april 26, 2013

Dålig ögondag

En trött Sara vid tangenterna. Fredagstrött, som alltid. Luften går ur lite. Fast idag har det faktiskt varit en lite segstyrd dag. Inte min bästa för veckan direkt. Mest påverkat av optikerbesöket vid lunch.

Jag har varit röd, torr och irriterad i ögonen ett tag nu. Ibland sådär ilsket röd till och med. Så jag tänkte det var dags för en koll. Och torra är ögonen, extremt torra. Det blev irriterade för allt. Jag har alltid haft torra ögon och behöv lite extra snälla linser, speciellt när jag jobbade natt, men nu är det tydligen värre än någonsin. Antagligen beroende på den torra luft vi har på jobbet. Min braiga optiker skulle ändå beställa hem ett par andra linser för att se om de skulle funka och lindra besvären. Och jag kan prova att använda ögondroppar tills dess att vi flyttar till nya lokaler med jobbet i höst. Men hon trodde mer på att försöka ha glasögon oftare, helst halva den vakna tiden om möjligt. Inte jättekul, måste jag säga.

Och glasögonen jag har underkändes, de har tre år på nacken och eftersom mina ögon tycks rusa mot blindhet (min rädsla, inte hennes sanning) så funkar de inte längre. Så jag måste snarast möjligt prova ut nya bågar och lägga beställning.

Så i korta drag; ilsket torra ögon, sämre syn än för ett drygt år sen, värre brytningsfel på vänster (ska nu korrigeras även med linserna), sämre mörkersyn och butter Sara.

Inga kommentarer: