onsdag, april 17, 2013

Force Majeure

Men för att dra en kort recension av själva huvudattraktionen av resan; Eddie Izzards föreställning Force Majeure på Scandinavium:

I loved it!

Fortfarande är nog Dressed to Kill min absoluta favoritshow, men jag var definitivt mer än nöjd när de dryga två timmarna var över. Bättre än förra gången, Stripped som vi såg på Hovet i Stockholm. Jag tror säkert att det finns de som har klagomål på att han flirtade en del med sina gamla föreställningar, men jag gillade verkligen det. Jag tyckte snarare att det var lite respektfullt för oss som följt honom ett tag. Att köra en variant av Death Star Canteen igen som 'extranummer' till exempel var bara roligt. Och visst var det kanske lite på säkerhet som hela showen åter byggde på hans ateistiska åskådning och historiska satir, men det funkade mer än väl i mina ögon. Han chockade inte, vare sig med skämten eller med sin klädsel (något som SvD:s recensent visst hoppats på), men han var ändå Eddie Izzard och han tycktes roa både mig och de resterande på Scandinavium väldigt mycket ändå.

En rätt dålig instagram-bild, övriga foton är
fortfarande kvar i kameran
Ska jag säga något negativt så var just Scandinavium något mindre trivsamt än Hovet. Det kändes mer "lokal" än vad Hovet gjorde. Mindre intimt. Vi satt på första och andra raden på rätt obekväma stolar och fick titta ganska mycket uppåt för att se honom bra. Och scenen hade det nog lagts ner mindre betänketid på än tidigare, men det är kanske en del av den mer avskalade visuella image han visat upp de senaste gångerna.
Allt som allt var jag väldigt road och ser verkligen fram emot dvd:n så att jag får återse föreställningen snart. Betyget blir 4/5.

Inga kommentarer: