fredag, april 19, 2013

Mask-katt?

Ledig dag idag alltså. Och hemma med tre, åtminstone till en början, rastlösa kattor. Det var som oro i lägret där just när M for och jag stannade men det la sig efter en stund när de alla tre somnade på varsitt ställe. Skulle tro att det är just så de spenderar majoriteten av dagarna då vi båda är på jobbet; genom att sova.

Just nu är dock mellankatten Rosa vaken. Jag har betraktat henne sökande på diskbänken i allehanda lämnade skålar efter nåt att äta. Det förstärker teorin jag har om att hon kan vara maskangripen. Hon är ingen katt som gillar att bli buren, vi får bara hålla henne korta stunder så det tog nog ett tag innan vi insåg att hon blivit ganska smal. Vår största katt. Inte tjockaste katt, men största, vår lilla mini-lo. Under all vinterpäls kändes hon plötsligt ovanligt smal och nog för att hon varit ute mycket mer den senaste månaden men det borde inte gått så fort. Och så äter hon en massa. De andra är vinterrunda som vanligt men så är det också bara Rosa som ger sig på vildlivet där ute och bär in döda fåglar och möss. Och vid något tillfälle har de faktiskt varit ätna på.

Vi har köpt maskmedel men M är jätteorolig för att hon ska må dåligt av det så vi har avvaktat. Personligen är jag nog mer rädd att det inte är mask. Men hon verkar ju må bra i övrigt så det finns väl egentligen inget skäl att oroa sig över något sånt. Så vi måste nog testa maskmedlet ändå. Är väl vettigt att göra det i helgen när vi kan vara hemma med henne och se hur det går.

Ibland vore det så väldigt bra om de kunde berätta hur de mår med ord.

Inga kommentarer: