tisdag, maj 15, 2012

Nobelpris i beslutsångest?

Nu har jag varit i mobilbytartankar i en mindre evighet men precis som förra gången, för 2 år sedan, då jag skulle köpa min första (och hittills enda) smartphone är beslutsångesten kraftigt uppjobbad. Det står mellan två telefoner, varav den ena på pappret är en kraftfullare mobil med ett operativsystem som jag vet att jag gillar och trivs med, medan den andra har fördelar som att den passar in med de tekniska prylar jag redan har (dvs det är en Apple), har bra backupmöjligheter med mera. Trots det har det lutat lite åt den förstnämnda ett tag, tills dess att jag idag åkte och kollade på dem i butik. Den är enorm. Som en halv padda nästan. Såhär stor är skillnaden storleksmässigt:

Bild från versusio.com
Ganska mycket, med andra ord. Och jag vet inte om jag skulle utnyttja det, jag har inte direkt telefonen för att titta på filmer. Samtidigt gillar jag HTC, har trivts oerhört bra med min Desire osv. Ett riktigt fånigt argument för den är att det känns som att 'alla' har en iPhone, vilket känns trist av okänd anledning. Men det argumentet kan jag ju inte räkna med, eller? 

Ja, jag kommer aldrig bestämma mig, känns det som. Såhär är det alltid när det kommer till större inköp. Jag vet att jag måste göra ett köp som jag håller mig nöjd med i två år framåt, vilket gör det hela svårare.

Och sen ska jag dessutom komma fram till om jag ska våga teckna abonnemang med operatören som har bättre och billigare sådana men där täckningen kanske inte håller här uppe i norr, alternativt hålla kvar i den nuvarande (där täckningen i ärlighetens namn inte är den bästa på landet eller ens på universitetet heller).

Det är för sånt här rika människor anställer folk, det är jag säker på. Fast de behöver å andra sidan kanske inte ha så mycket ångest över sina köp. Men hm, ja. Några goda råd? Anyone?

Inga kommentarer: