tisdag, maj 08, 2012

Rec: The Perfect Host (2010)

Betyg: 4/5

När John Taylor (Clayne Crawford) knackar på hos Warwick Wilson (David Hyde Pierce) låtsas han vara en nödställd vän till en vän. I själva verket har han just utfört ett bankrån och är på flykt undan polisen. Warwick, en till synes ensamstående, lite nerdig medelålders man som bor i ett lyxigt hus i ett fint område tvekar först, men släpper till sist ändå in John. Han väntar middagsgäster men erbjuder John ett glas vin i väntan på att han ska lyckas få tag på en vän som kan hämta upp honom. John har hittat ett sätt att få några minuter att pusta ut medan han planerar nästa steg i sin flykt.

Så mycket mer än så vill jag egentligen inte berätta om The Perfect Host (2010). Jag såg den själv utan att veta särskilt mycket mer om den än att den är en thriller med lillebror Niles från Frasier (1993) i en av huvudrollerna. Och det räcker gott för att få en bra filmupplevelse. För det är lite av en tripp som startar efter att John bjudits in hos Warwick.


Det är en thriller på många sätt, men samtidigt skrattade vi gott många gånger vi som såg den tillsammans. Den är skruvad, kul och även om vi kunde förutse vissa svängar så var det andra som kom lite mer oväntat. Visst har den en del logiska knepigheter men det gör inget när underhållsvärdet är så pass högt som jag tyckte att det var. Hyde Pierce gör en väldigt bra rollprestation och jag fick definitivt känslan av att han skulle kunna ha mer att ge i en renodlad thriller. Även Crawford spelar bra och manuset är förhållandevis välskrivet. Det är en snygg film med snygga detaljer (bara Warwicks gångstil är en 'detalj' som ger filmen lite extra) som jag definitivt kan rekommendera!

Även om det kanske inte är så perfekt film så känns den så pass underhållande att betyget ändå blir ganska högt; 4/5.

(Och se ingen trailer nu, det kommer bara sabba känslan!)

Inga kommentarer: