lördag, maj 19, 2012

iPhone 4s 3 dagar efter inköp

Efter några dagars användning börjar jag få grepp om min nya lur. Jag gillar den, det gör jag. Det känns som ett bra byte och det är ohemult skönt att inte behöva tänka så mycket utan bara ladda hem en app om jag har lust att testa. Inga fler varningar om lite plats. Den ligger lika bra i handen som androiden (även om  den här är lite kantigare) och jag är glad att jag valde en lur i den storleken. Dessutom är kameran übersnabb vilket jag gillar, och till och med blixtbilder blir okej. Möjligheterna att klippa och klistra i text är också en riktigt bra grej (som jag dock inte lärt mig helt ännu). Och AirPlay behöver jag inte ens nämna...

Men, några minustecken har också uppenbarat sig:
  • Autocorrect/stavningskollen För det första lägger den sig i väldigt väldigt lite och när den väl gör det är det oftast fel. Jag gillade att androiden nästan alltid tycktes veta vad jag ville skriva, kom med förslag mest hela tiden och ökade mitt skrivtempo väldigt mycket. Nu är det betydligt segare.
  • Knappsaknaden Jag saknar meny-knappen lite fortfarande. Att trycka på den när jag är i en app för att få upp val, det saknar jag. Men jag kommer lära mig the iPhone way också.
  • Knappsaknaden 2 Bakåt-knappen på androiden var väldigt användbar. Nu är enda alternativet  (?) home-knappen vilket innebär att jag inte kommer tillbaka till den förra appen igen om jag hoppat från den lite snabbt för att svara på något någon annanstans.
  • Antennen På landet var det ibland svårt att ringa med androiden, med nyluren är det nästan aldrig möjligt. Dessutom är surfmöjligheterna betydligt sämre på vissa platser med nyluren. Lite förvånad över detta.
Men alltså; väldigt nöjd allt som allt. Kan defintivt rekommendera iPhone 4s till andra.

Inga kommentarer: