söndag, januari 13, 2008

Söndag morgon/eftermiddag

Söndag, klockan är snart fem och jag steg upp för 1,5 timme sen. Ja, jag vet, men jag har inte orkat vända tillbaka dygnet den här veckan sedan jag gick av i onsdags morse. Mest för att det blev lite rörigt med sömnen den dagen eftersom vi for till veterinären lite akut då. Och för mig funkar det att göra såhär, men jag känner mig alltid lite lat. Eller att andra tänker att jag är lat. Enda nackdelen är att det är svårt att dammsuga eller duscha vid 2-3 på morgonen..iaf när jag bor såhär i lägenhet.

Igår kväll kom Mattias förbi och sen for vi till Fanny och försökte distrahera en stund. Jag skulle inte vilja byta läge med henne. Förstår att sorgen och saknaden är stor. Jag vet att många tycker att det är konstigt och att det bara är att skaffa en ny katt, men för Fanny såväl som för mig och andra så är det inte så enkelt. Våra katter är familjemedlemmar, med egen personlighet och eget värde. Och jag hade inte heller tvekat att lägga ut pengar på vården så länge som det fanns hopp kvar om tillfriskning. Katter är ingen pryl som man kan byta ut. Det är ens vän.

Mina vänner hade igår en sovdag, kanske för att det toksnöade halva dagen (vädret är verkligen skumt nu..), men det innebär att de idag får tokbryt då och då och springer runt och ser konstiga ut med uppburrade svansar. Ska upp i alla skåp, öppna alla garderober, vara i julgranen osv. Själv ska jag till jobbet ikväll. Jag har fått behålla den här extra söndagen på obestämd tid och jag är glad för det. Känns sådär kul att behöva gå ner i arbetstid sen och därmed också få mindre inkomst, samtidigt som hyran höjts med 200 pix i år. Men det löser sig.

Inga kommentarer: