måndag, januari 21, 2008

Film, lön

En ny jobbhelg är över. Det har varit en bra jobbhelg, med lagomt springiga nätter. Min ordinarie arbetskamrat på avdelningen bredvid har haft semester så det har varit vikarie-Johan som gått in. Vi har försökt se lite film mellan springande, städandet, tvättandet och det andra vi ska göra. Det blir väldigt hattigt (säger man så?) med många pauser men det har varit ok. Den bästa var nog Cubic, en framtidshistoria med mycket skickliga Christian Bale i huvudrollen och bl.a Emily Watson i en biroll. Visserligen blev det ganska många avbrott i filmen, men jag tycker att jag hängde med bra och gillade den som sagt mycket. Den var snygg, framför allt. Inget övermodigt manus kanske men helt ok historia. Se den.

Vi halvsåg också på en gammal (barn-?)film från 1987, The princess bride (med den otroliga svenska titeln "Bleka dödens minut"). Den var skojig, det vi såg och kändes som en blandning av Narnia, Zorro och Den oändliga historien... Många idag kända skådisar som var med. Fick lära mig nya uttryck som "mostly dead".

Fick ett par minuter med min chef i morse också och fick veta att även min nya lön ska vara klar snart. Men, det lät inte som att jag kunde vänta mig samma underverk (?) som andra fått. För en gång skull har det varit ett bra avtal som kommunal fått igenom och jag har bara hört höjningar mellan 1800-2500kr. Det lät inte så få för mig, jag är ju inte utbildad usk:a. Allvarligt, visst jag förstår det på ett sätt, men å andra sidan har jag jobbat så pass länge att jag nog borde anses som komptetent. Jag har (speciellt tidigare då jag faktiskt trivdes riktigt bra) alltid försökt ta reda på vad ord, saker, mediciner etc innebär om jag inte vetat, läst på om nya rön osv så jag tycker nog att jag skulle kunna premieras även om jag har en annan utbildning. Jag vet inte om jag tycker att man promt alltid gör ett bättre jobb än jag bara för att man är usk:a. Jag har sett annat också. Men men... Jag är glad för allt jag kan få, nästan.

Inga kommentarer: