torsdag, januari 17, 2008

Filmbloggen

Jo, jag såg förresten en film häromnatten när jag inte kunde somna. Knocked up. Den var betydligt bättre än vad jag hade förväntat mig, måste jag säga. Alltid den bästa förutsättningen för en bra film; dåliga förväntningar. Så är det ju, går man in med höga förväntningar så blir det sällan så väldigt bra. Kanske lite därför jag inte kommit mig för att se Brokeback än, även om jag vill. Den är så hyllad att jag antar att jag inte kommer att bli lika lyrisk som alla andra.

I alla fall, Knocked up var helt okej. Lite dum, lite kul, lite spännande livsvinklingar. Mest förvånande kanske var att det i en amerikansk komedi (allvarligt; de är ju hysteriskt rädda för allt som har med underliv att göra, men våld går bra) visades riktiga eller oriktiga close-up-bilder på ett underliv i förlossningsskedet. Hm.

Ikväll på svt2 visas också en kool film; 24 hour party people om Tony Wilson, en stor skivbolagschef i Manchester på 80-talet. Lite koola bilder med Sex Pistols, New Order m.m utlovas. Baseras på en blandning av verklighet, skrönor och lite påhitt. Läs mer på wiki. En riktigt bra, skruvad film med mycket droger. Se den ifall ni har tid.

1 kommentar:

Anonym sa...

Brokeback Mountain är en medelmåttig film och kanske även sämre än så. Hade det varit en tjej och en kille, och inte två hunkar, som lekt gömma pinnen i ett tält i skogen så hade ingen pratat om den där filmen. Se Fucking Åmål en gång till istället. Samma sak fast o ack så mycket bättre.