söndag, januari 20, 2008

Back to the 80's people!

Vi ska bli av med de arbetskläder som vi har på jobbet. Istället ska vi få beställa två (!!!!) uppsättningar nya kläder som ska vara personliga och som vi själva får tvätta på jobbet. Lite galet, tycker jag. Det innebär att man alltid har en uppsättning smutsigt och att tvättmaskinerna kommer att gå knappt halvfulla ett antal gånger i veckan. Är det att spara pengar (eller miljö)?
Marica på jobbet kom och passade våra avdelningar en stund medan jag och Johan fick gå ner i kulverten och spana in utbudet. Och oh my God vilket utbud! Vi bara stirrade och undrade om vi sugits in i nån av alla de 80-talsserier som går på tv hela nätterna. Det finns ju snygga arbetskläder, men nej istället verkar det som att vi får välja ur nåt restlager. Hälften av kläderna var exakt likadana som de som personalen hade på gamla Umedalstiden (då det var mentalsjukhus), det kan bevisas för de kläderna finns kvar som vikariekläder. Samma färger, samma modeller. Kanske det var därför ingen av de äldre som jobbar kvar tyckte att kläderna var så hemska...
Utöver det kunde man välja en jeansskjorta med tryckknappar (både praktiskt och snyggt...) eller en väst som gick till knäna. Västen räknas dessutom som ett plagg, alltså ska man inte ha nåt under...antog vi, varpå vi fantiserade om en personalstab i bara väst... Hysteriskt kul kl 3.30 på natten.

Ja, jag kunde inte välja nåt inatt. Jag måste ner igen och prova nån pigg morgon efter jobbet. Men allvarligt; ge mig lite bling-bling så kan jag vara med i valfri McHammer-video eller varför inte göra ytterligare en uppföljare till "Snuten i Hollywood"? Tur att man kan skratta åt det...än så länge =)

Inga kommentarer: