måndag, december 24, 2007

Julgran!

Granen är klädd! Inte riktigt likadan gran som jag är uppväxt med, men vadå? Vi hade alltid en överfull gran, i stort sett öste vi ur lådor med grejer som säkert till stor del var trasiga sedan länge. Det blev ganska mycket saker, med sex barn som var och en hade årliga julpyssel i skolan.
En grej jag kom på nu när jag skulle börja med ljusen var att det kändes väldigt fel att jag skulle sätta dit ljusen. I min familj höll vi inte särskilt strikt på många saker, men julgranen togs in kvällen före julafton och det hela började med att pappa utan störande moment skulle placera ut ljusen och glittret. Ingen annan skulle göra det, det var pappas uppgift. Så vi fick sitta bredvid och vänta spänt på att ljusen skulle testas, ev bytas ut, och sättas dit, sen skulle glittret dit. Det nya glittret alltså. Det gamla fanns i lådorna tillsammans med allt det andra som var child-proof att sätta dit.
Men, insåg jag nu, trots att det var pappas uppgift så minns jag precis hur man ska göra, för det sa han varje gång. Ljusen ska alltid dit först. Börja i toppen, men den mittersta lampan och jobba dig nedåt. Sen kommer glittret. Så det har jag gjort. Exakt så. Kanske pappa skulle varit nöjd?

Nöjda eller inte, kissarna verkar lite förbryllade. De har redan tuggat på glittret och slagits lite med kulorna längst ner. Får se hur länge den håller.

1 kommentar:

Zack sa...

God Jul tösen :)

Tc.