måndag, december 24, 2007

God Jul!

God Jul, mina vänner! Julafton. Träffade Tor igår kväll och jag kan tänka mig att den förväntan som satt i hans ben då fortfarande finns kvar. Spännande med jul när man är liten kanske.
Nu ska allt julklappsletande vara klart, matlagande ska ta vid och innan kvällen kommit ska alla vara trötta och smågnälliga. Alt ska halva familjen vara i fejd och ingen vill diska och barnen fick inte det de egentligen önskade sig. Eller så myser alla nöjt framför en bra film i soffan med tonvis av julgodis efter en massa god julmat. Ja, inte vet jag vad det är för jul som väntar er. Jag hoppas att det blir en positiv dag förstås.

Jag ska fira jul här hemma med min kissefamilj. Jag ska göra bara den mat jag själv gillar, när jag känner för att laga mat. Jag ska bjuda kissarna på ett eget julbord med räkor, fyrkantig kokt fisk, tonfisk och konserverad svamp (Smillas favorit). Sen lär nog de sova resten av dygnet skulle jag tro.
Alla julgranar var såklart slutsålda igår så det blev inget sånt pysslande igår kväll som jag hade tänkt, men Mattias svåger ringde tidigare imorse och sa att han ordnat en gran som jag skulle få nu före lunch. Så då får vi väl ägna en stund åt att klä den också. Även om jag misstänker att några kommer lägga mer energi på att klä av den... Vi får väl se.
Sen..ja, ska väl se Kalle kanske och ev nån film som ger lite mysstämning. Kanske Love actually, som känns lite lagom julig.

Antagligen kommer Mattias tillbaka från sina föräldrar till kvällen. Det lät som att fler ur hans systers familj ville komma hit så snart de ledsnat på familjefirande, så vi får väl se. Känns iaf bra att jag bestämde mig för att vara hemma. Vill inte orsaka mer strul än det ändå lär bli. Man kan tycka att om vi som är inblandade i dessa "nya ordningar", dvs Mattias och jag, kan ta det hela bra borde andra det också, men jaja. Jag har det bra här.

Nej, jag tänker mer på de som inte har en så bra jul. Alla barn i familjer med alkoholproblem eller annat. Alla de som inte har någon alls att fira med, ens om de ville. De har min tanke idag.

Nu är granen här!

Inga kommentarer: