lördag, september 08, 2007

Test: Robert-tekniken

Oj vad trött jag var imorse. Jag kom aldrig till ro igår eftermiddag, tankarna snurrade kring allt från fi-forum till jobb, disk som inte blivit diskad etc etc. Så när jag skulle fara hem imorse hade jag varit vaken ett dygn och var lite mör. Det var i och för sig en hyfsat lugn natt, med lite stök på morgonen, men man blir ändå trött.
I normala fall brukar jag tillbringa mina tre kvart i bilen med att sjunga högt till skvalmusiken på nån kommersiell kanal; det funkar för att hålla mig vaken. Det gick inte idag eftersom jag hade en sovande, onykter/bakis Mattias i bilen som jag fått hämta upp hos en kompis på Tomtebo i Umeå efter jobbet. Så ångorna låg täta i bilen på vägen hem.

Redan i Sävar kände jag hur jag blev allt tröttare och jag var precis på väg att stanna för lite luft då jag kom på Robert-tekniken. Joakims vän Robert hade ett tips för trötta bilförare när vi träffades för några veckor sedan som gick ut på att man skulle "mini-chocka" kroppen stegvis genom att först ta av sig ena skon när man körde. Detta tips kom till mig imorse som en liten uppenbarelse. Och jag tror att det fungerade. Ganska bra iaf. Åtminstone så hände det lite som gjorde att hjärnan fick arbeta lite. Och så kändes det ju rätt weirdo. Jag höll också på att sätta fast skon jag tagit av mig under bromspedalen, vilket kanske inte är så bra. Men det gick bra och hem kom vi, och jag behövde inte ta mig till steg två; ta av andra skon, eller steg tre; ta av en strumpa (hur gör man det när man kör?).

Inga kommentarer: