söndag, september 09, 2007

Diskussions- och funderardag

Trivsam givande dag idag. Bra möte ang kongressen med fiorna. Lite stökigt fik till en början men det gick bra. Även diskussionen som uppstod efter mötet var intressant och tål att tas upp igen längre fram. Feminismen är komplex och det är lite klurigt med de grupperingar som finns och vilka beröringspunkter (?) som man delar eller inte delar. Mm, intressant.
Körde hem Samuel också och en lite mer personlig diskussion uppstod. Lite läskigt, jag tycker det är lite svårt fortfarande när det närmar sig det självutlämnande. Är alltid rädd för att jag ska tolkas som lite martyr, eller som att jag sätter mig i offerställning, när det verkligen inte är så jag menar. Åter en diskussion som nog får fortsättas på mellan Samuel och mig längre fram. Mycket som hänger i luften nu. Men det är bra. Jag behöver komma igång igen.

Känner att jag börjar värka fram ett drastiskt beslut angående jobbet. Något jag inte riktigt tänkt på som en möjlighet förut. Jag måste fundera lite till och kolla upp lite vad som gäller, men något måste snart ske. Jag kan inte fortsätta känna mig så eländig i min yrkesroll som jag gör nu. Det är väldigt nedmonterande av allt vad självkänsla heter.

Studier imorgon. Känner mig lite nervös faktiskt. Lite okänt varför, men det känns som att jag börjar om med något som jag lämnat bakom mig. Det ska bli kul, tror och hoppas jag, men lite obekvämt känns det. Lite bävan för det arbete det innebär att läsa läroböcker och få saker att fastna. Det går inte alltid så enkelt som jag skulle önska. För att inte tala om att skriva salstentor...brrr. Men lite kul också om jag väljer att se det som ett steg framåt. Och det får jag väl göra.

Och så har facebook visat sig värdigt ikväll. En ny vännerförfrågan från en vän jag tappade bort för ett par år sedan men som sedan till och från har funnits i mina tankar. Så himla kul att hon hittade mig!

Nej, nu sova förhoppningsvis. Det är lite trångt i sängen just ikväll dock. Mattias och jag sitter med varsin laptop (hm..) och så ligger det tre utfläkta kisseflickor runt omkring oss så vi kan inte riktigt flytta på oss något särskilt. Lite mysigt med hela familjen samlad såhär, men crowded.. =)

2 kommentarer:

Unknown sa...

Stora frågor, håller med. Jag var rätt uppfylld av (post mötet)diskussionen under kvällen igår. Jag hoppas att den fortsätter. Jag är förvirrad, men känner att mitt F!ande är annorlunda nu. Mer uppgivet på vissa områden, mycket uppgivet. Hoppas att det inte smittar av sig. Intressant också detta med jobbpratet vi hade även i lördags. Bra för mig att ha dig att prata med om dessa saker. Du är klok och som sagt så kan det vara svårt att ta det med andra.
kram

Sara sa...

Mm, det var intressant. Och jag vet att jag långt ifrån har rätt i alla analyser. Ibland kan jag vara oresonligt oförlåtande också, det inte helt omedvetet. Men det är en intressant diskussion som sagt som vi inte måste vara eniga i för att verka ur. Tycker jag.

Sen vet jag inte om jag känner mig särdeles klok faktiskt. Har väl lyckträffar ibland =) Tar gärna en uppdatering nån dag. Blev lite nyfiken på hur de nya infallsvinklarna blev.. Måste också säga att du inspirerar mig en del och får mig att komma närmare beslut, så utbytet är kanske dubbelt.

Slutsats: mer Bishop för Sara & Anna