fredag, september 28, 2007

Sexism i Umeås kommunledning...

Jag vet inte om jag egentligen blev så förvånad. Till frukost idag serverades jag via Nordebros ledare (som jag idag verkligen kunde skriva under på) informationen om att Umeås som vanligt så plumpe och osmidige kommunalråd Lennart Holmlund (s) skrivit ett blogginlägg på sin s-sida med ett tydligt sexistiskt skämt (som dessutom innehåller ett önskat mord på vår statsminister..).

Han har sedan både där och på sin vk-blogg försökt att urskuldra sig. Han menar tex att skämtet inte är sexistiskt, och tycks tro att andra tycker det enbart för att frasen "sätta på" finns med. Hm...läs på Holmlund! Kan ingen sätta kraken i en kurs i vad sexism är så att han slipper göra bort sig fler gånger?

Han skriver dessutom: "Är det verkligen i det fria ordets mening att jag inte får berätta en historia på min blogg här på s.info?" Eh, nej det är det inte. Du får självklart skriva vad du vill (inom lagens ramar) men hur passande är det för ett socialdemokratiskt kommunalråd att publicera just ett sexistiskt skämt på sin s-blogg och vad är det för sosse som inte ser det sexistiska i historien? Det är väl ändå det som människor reagerar över, inte huruvida du får det eller. S säger sig vara ett feministiskt parti, hur lämpligt är det då, Holmlund, med ditt agerande? Att det dessutom finns "värre historier" gör väl ändå inte saken bättre? Dåliga argument, som vanligt hur enkla som helst att såga av benen på. Inkompetens på hög nivå.

Jag undrar om det verkligen är förenligt med socialdemokratins påstådda etik och värderingar att publicera något sådant på en blogg på s-nätet?

Inga kommentarer: