lördag, september 01, 2007

Sara -praktikanten

Hm..ledig helg. Eller inte. Sitter i handelshögskolans källare och praktiserar som computer manager. Vaknade i fredags (för) tidigt efter jobbet och hade som ingen lust att spendera hela dagen och kvällen ensam. Jag brukar uppskatta lite ensamma dagar då och då, men av någon anledning hade jag ingen lust alls. Så jag tänkte att kanske kunde jag hjälpa min hard working man som redan flaggat för att han mer eller mindre skulle bo på universitetet i helgen. En ny kurs ska börja till veckan och det fick han reda på för nån vecka sedan. Som vanligt tänker man inte på T/A-personalen utan bara förutsätter att allt ska fungera. Denna kurs kräver dock programvaror som inte de nyvarande datasalarnas utrustning klarar av så nya datorer behövdes köpas in. Så det är de, eller en del av dem iaf, som vi nu sitter och jobbar med. De kom först i fredags så det börjar bli lite bråttom. På måndag ska de användas i undervisning.
Så, igår var vi hemma vid halv två på natten, och det ser lite ut som om samma sak kommer att ske ikväll. Jag har kommit lite mer än halvvägs idag med att göra dos-partitioner som ska starta ghost, ett program som gör att han kan styra dem alla från en dator sen och installera program etc. Ja, inte hänger jag med på allt, men en del nytt lär jag mig och tycker faktiskt det är kul. Men såhär vid dator nr 32 börjar det kanske bli lite långtråkigt. Men men. Det går kanske lite fortare med min hjälp. Då kan han syssla med annat så länge.

Innan tisdag måste vi ha städat ut gårdshuset också och det har vi då inte hunnit börja med. Lite tidspressat blir det. Egentligen behövdes vi i bredbandsgrävandet också, men det får vara.

Kallt har det blivit sådär på en gång också. Känns verkligen som att hösten farit in. Igår natt när vi körde hem var det på vissa ställen två minusgrader. Minusgrader! I augusti... Lite konstigt. Men jaja. Jag tycker att det kan vara ganska skönt med höst. Jag trivs i varma kläder, med filtar och en massa te. Det är rätt mysigt.

Nä, back to work.

Inga kommentarer: