fredag, september 14, 2007

Debatten fortsätter

För de som ev hänger med i SIS-debatten som pågår och som avkristalliserats till en fråga om trovärdighet hos en ledamot i Umeå universitets styrelse kan följa den fortsatt på Fredrik Paulssons blogg där detta och detta inlägg kanske är de mest intressanta.
Lite synd att Paulsson m.fl inte väljer att fortsätta debatten i VK utan låter Kopelman får sista ordet där, med en artikel som inte svarar på några frågor alls utan som ger sig på helt andra saker och låtsas som att han inte förstår eller vet vad som hände på omröstningen. Att säga att man inte kan lita till andrahandsuppgifter komplicerar världen mycket, skulle jag vilja säga. Det borde innebära att Kopelman själv inte kan lita till något som han själv inte varit delaktig i? Låter jobbigt. Högen med artiklar och rapporter kring vad som hände inför och under mötet är så pass omfattande att det är svårt att bara avfärda det som "andrahandsuppgifter" utan att ge några som helst argument för motsatsen.

Visst, microsoft har fortfarande i det närmaste monopolställning på marknaden, men jag tycker mig se att de får det allt svårare och i dagsläget nog inte har det så lätt. Jag tror att vi just nu ser början till slutet på deras starka ställning. Ska bli intressant att följa utvecklingen.

2 kommentarer:

frepa sa...

Ja, tyvärr är det svårt att få fortsätta debatten i VK. De tar knappast in några fler inlägg om detta. Däremot förbereder vi (jag och ett antal andra forskare) ett debattinlägg i någon tidning med nationell täckning. Då kommer fokus att ligga på hur Microsoft hanterat SIS-omröstningen och vi kommer givetvis att referera till Umeå-debatten.

Sara sa...

Det låter bra, jag tycker debatten behöver fortsätta.