torsdag, september 06, 2007

Temadag på jobbet coming up

Nästa vecka blir det alltså universitetet måndag och tisdag. På onsdag ska vi ha temadag på jobbet, vilket kan vara de mest meningslösa dagarna vi har på jobbet. Och än mer meningslösa blir de eftersom alla faktiskt känner att de är det, utom möjligen chefen. De infaller en gång per år och då ska man diskutera utveckling på ett visst tema på förmiddagen, äta lunch och sen umgås på ett eller annat sätt. Oftast brukar man fara iväg men eftersom ingen kunde enas i arbetsgruppen (nattpersonalen ej inkluderad, vi är som lite utöver..) så ska vi vara i en kvarterslokal bredvid jobbet(!). Hurra. Man kunde inte heller enas om vad man skulle göra av eftermiddagen så det står "promenad" på schemat. Eh..grejt.

Temat för i år är "Kreativitet och arbetsglädje" vilket känns som om det kommer sisådär 4 år för sent eller nåt. Jag tror att jag gör bäst i att vara så tyst som möjligt den där dagen. Jag antar att det är ett nytt försök att balansera upp de neddragningar som gjorts/görs på vår arbetsplats och försöka få oss att "se det positiva i det hela", som de brukar säga.

För att klaga vidare så har de dessutom bokat lunchen på en restaurang i området som heter Garaget, som serverar grillat kött. Enbart. Alla vet att jag är vegetarian men när jag påpekade att det inte finns en enda vegetarisk rätt på menyn så kom den klassiska repliken "det finns ju salladsbuffé". Okej. It's gonna be a great day.

2 kommentarer:

jalakalas sa...

Folkhögskolläraren tipsar om strutfotboll, eventuellt i kombination med alkohol.

Rita, gissa, spring är bra med, då kan man dricka mer alkohol innan eftersom skaderisken är mindre :)

Promenad, baah!

Sara sa...

Nu är det ett visst avstånd mellan folkhögskolelärarna och enhetscheferna inom socialtjänsten, kan jag lova. Och lite skönt är väl det, åtminstone ibland. Sara är som bekant ingen person som med glädje leker "strutfotboll" med andra supposed to be vuxna människor. Så kanske hellre promenad då.. Se där, ett ljus i mörkret! Tack! :)