måndag, maj 14, 2012

Uppdrag: Klädshopping

Ett av de mer roliga/hemska* 'bekymren' med att jag fått ett nytt jobb är att jag måste uppdatera garderoben en aning. Eller kanske väldigt mycket. Det är rent eländigt hur mycket illasittande, slitet osv som finns i min garderob. De vardagskläder som används är så få att jag inte tror att de räcker att variera med under en och samma jobbvecka ens. 
Kontorsjobb kommer helt klart med nya klädkrav. Det har absolut funnits fördelar med ett jobb som innebär arbetskläder köpta av arbetsgivaren. Efter strul (minst sagt) med leveranser av dessa, vilket innebar att jag det senaste året fått gå i väldigt dåligt sittande kläder, har väl inte arbetskläderna heller känts som en fröjd men det har alltid gått att skylla på att de är just arbetskläder. Och ingen har väl riktigt varit snygg på jobbet. (Eller ja, det gällde tills jobbklänningarna gjorde entré, sista halvåret har tjejerna på min avdelning gått runt och varit riktiga 'snyggtjejer' minsann, med mig som undantag då.)

Snurrigt inlägg i korthet; jag behöver akut nya kläder. Och helst ska de införskaffas utan tårar i provrum. När lönen kommer blir det alltså Uppdrag: Klädshopping som gäller för mig and the ladies (de är så illa tvugna att bli med). Huga.

*Beror på hur man ser det, vilken dag det är osv

5 kommentarer:

Iréne JB sa...

Klädshopping.... i år försöker jag ha köpstopp.
Inga nya kläder utan sy om gör om eller köp second hand. De där två första lär det inte bli mycket av, och kanske inte det sista heller. Fast jag har börjat besöka tradera väldigt ofta och på något sätt har två kjolar letat sej hem hit :)
Men jag byter ju inte jobb som gör att jag måste handla, för jag vet precis vilket problem du har. Brukar kunna känna så när en ny termin drar igång.
Lycka till med shopingen.

Unknown sa...

Känner mig träffad men motsätter mig att vara ILLA tvungen. Det är ju kul ju!

Sara sa...

Iréne: Jag känner till köpstopp, jag har läst många som har det. Faktum är att jag snarare borde ha nåt tvärtom, typ köptvång eller så. Jag köper så oerhört lite kläder och hittar så sällan kläder som jag blir nöjd med att det faktiskt är lite av ett problem. Men jag gillar tanken med second hand!

AKE: Ja du ska definitivt känna dig träffad, och det är ju bra att någon ser fram emot det ;)

Iréne JB sa...

Menar inte att alla ska ha köpstopp. Jag hör nog inte till de som konsumerar mycket kläder i vanliga fall. Förra året var ett undantag då jag säkert köpte 12-13 plagg! När det gäller passform och nöjdhet så kör jag med säkra kort, dvs jeans & t-shirt.
Det jag däremot borde köpa mer av är underkläder, för där ser det bedrövligt ut.

Sara sa...

Nej jag förstod det. Men köpstopp är säkert bra i många fall. Om inte annat så för att få en anledning att inventera garderoben.
Underkläder ja, don't get me started on that ;)