onsdag, maj 30, 2012

Det här med frukost

Nåt jag tycks ha svårt att anpassa mig till är det här med frukost när jag inte varit vaken så länge. Strax efter halv sex när jag är nyvaken har jag allt annat än lätt för att få ner något, trots att jag försökt med lite olika kombinationer. Jag mår bara illa. Till följd har jag sen varit döhungrig redan vid tio, två timmar före lunch, inte ens frukt till morgonteet  på jobbet har lyckats hålla hungern borta. Måste kanske börja ta med mig något mer matigt. Förstår inte riktigt hur alla andra klarar sig på bara kaffe fram till lunch, men de kanske fixar att äta frukost å andra sidan.

Annars känns det bra med 'normala' matrutiner. Tror att det kommer ha effekt på flera saker så småningom. Jag är inte alls lika skåpshungrig när jag är hemma och jag behöver inte längre ha socker i teet (förutom i den första koppen för dagen). Till helgen har jag tänkt att jag ska lägga några timmar på att laga en massa mat och fylla frysen med matlådor. Den här veckan har jag låtit det bli lunch på stan men rent ekonomiskt funkar inte det i längden. Så på fredag blir det att planera och storhandla.

1 kommentar:

Iréne JB sa...

Förstår att du inte klarar dej fram till lunch. Själv är jag som Skalman med inbyggd matklocka :)

Äter yoghurt & müsli vid halv sju, sedan gärna en macka vid halv tio om jag inte äter lunch före 12. Sedan tar jag en frukt på em innan det är middag hemma ca halv sex. Efter det så försöker jag att inte äta mer utan nöja mej med en kopp te.

Du ska nog precis som du säger ta med frukost. Ställ ett paket yoghurt på jobbet så slipper du bre mackor och ta med varje dag (om din mage tål yoghurt, minns inte det).

Kram