fredag, april 25, 2008

Kvällsfunderingar

Argh! Sitter och försöker publicera lite bilder från min promenad förra veckan men blir inte vän med vare sig blogspot eller digikam (bildprogrammet) så jag lägger ner det. Antagligen sitter felet "bakom skärmen" för jag är stentrött verkligen och tänker nog inte logiskt. Det är okänt om det hettar om kinderna just för att jag är trött eller för att jag råkade exponera min fragila nordbohud för solen en stund när jag gick till och från stan tidigare idag.

Promenerade ner för att göra några mindre inköp. Glömde köpa linsvätska dock, men ingen panik än. Tänkte passa på en ganska uppåt dag som denna att prova lite kläder för att se om jag kanske skulle kunna ta mig råd att ha något fräschare på kongressen nästa helg, men som vanligt slutade det mest i ett sårat ego, samt 25 brännbara dvd-skivor...

Men jag måste verkligen fråga mig vad folk gör inne i provhytterna? På HM idag var det tokkö och det berodde inte på att många ville prova utan på att de som provade tycktes ha slagit upp läger i respektive hytt. Helt otroligt, hur lång tid kan det ta att prova några ynka plagg? Jag lägger max 2 minuter per plagg och jag tror bestämt att jag hade provat min tre plagg idag och kom ut igen på mindre än fem minuter. Inom typ fem sekunder ser jag om det hamnar i kategorin "gångbart" eller "fruktansvärt" (det är typ mina kategorier, depressing, I know). Vad mer är det tänkt att jag ska göra där inne? Egentligen? Det kan förståss vara så att om man är en person som allt passar på så kanske det blir svårt att välja ett eller två av de fyra man provar, eller nåt, men ska det verkligen ta en kvart? Ja, jag förstår det då inte.

När jag gick till stan sist, då jag fotograferade, låg isen fortfarande på älven, i vart fall delvis. Idag var det fult öppet och väldigt strömt. Vinterjackor verkar vara ett minne blott och solglasögon inhandlades i massor, som det såg ut. Det går fort när det väl börjar. I Ratan imorse låg dock isen kvar inne mot stranden och det var till och med ett flertal ute och pimpelfiskade. Det såg lite riskfyllt ut, men de brukar veta när det är bra eller inte. Kylan hänger sig kvar lite längre vid havet men höstarna brukar vara varmare och lite lite längre. Och det gillar jag.

Jag är ensam ikväll och njuter lite av den tillfälliga stressfrånvaron. Kissarna sover med magarna fulla av kokt sej och potatis och jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Inte tillräckligt trött för att sova, mer trött i huvudet än sömnig egentligen, men för trött för att göra något produktivt. Hänga framför tv:n? Mmm kanske.

3 kommentarer:

Bloggerskan sa...

Ensam är du väl inte om du har kissarna där? ;) Själv är jag heeelt solo. Fast sedan vi flyttade till Vällingby så är det mindre ensamt när man är ensam hemma för här bor vi på en gård med balkong mot gården. Det innebär att det alltid är liv och rörelse och ungar som leker.

Något som jag faktiskt uppskattar.

Sen är fåglarna väldigt sällskapliga också, sjunger som galna över att den riktiga vårvärmen är här. Eller så är dom pilska. (Se min blogg för fågelaktiviteter.)

Bloggerskan sa...

Jo, så skulle jag ju hålla med om provrumsaktiviterna. Endera passar det eller så passar det inte. Det märker man oftast innan man ens fått det över huvudet.

Sara sa...

Nej sant, jag är aldrig ensam med mina kissetjejer. De är duktiga på att känna in när jag behöver sällskap också, då lägger de sig gärna nära allihop så att jag vet att de finns. =)

Jag har också upptäckt myset med ljudet av barn som leker. Väldigt trivsamt faktiskt. Lite skralt med ungar på min gård, men ett par tjejer i 6-7årsåldern brukar sitta och rita, sjunga och prata på trappen utanför min balkong och det är trivsamt.