tisdag, april 08, 2008

Teknikutveckling, säkerhet och kontroll

Undrar vad jag skulle göra utan mejl? Just nu sitter i praktiken jag och min lappis ihop likt siamesiska tvillingar. Fast hellre det än att sitta ihop med mobilen. Jag är ingen telefon-människa, det ska sägas. Jag gillar distansen med mejl och att jag kan välja när. Men, trots det blir det en del mobilt ändå.
Filosoferade en stund med Samuel om det igår, hur det faktiskt var när man växte upp och det inte fanns mejl på samma sätt, väldigt få mobiler (min pappa hade en sån där med batterilåda man fick bära, när han var ute på byggarbetsplatser, han var så stolt) och inte ens nummerpresentatör. Då gick man hem till folk och kollade om de var hemma. Absurt! Hihi. Undrar om tekniken har gjort att man är mer rädd för att störa folk nu, och om det betyder att man också är mindre förberedd på att det kan dyka upp gäster/besökare hur som helst? Jag menar, ringer någon och säger att de vill komma så städar jag först. Lite iaf. Och klär mig anständigt...

Jaja, nog om det. Gårdagen var en del (men för lite) sömn, sen for jag till Ratan för att jag bara ville, och satt där i mindre snöstorm och hade telefonmöte med kongressgruppen. Det gick bra och det känns mycket mer tryggt nu, måste jag säga. Jag hatar verkligen att inte ha kontroll, och kanske ännu mer att inte veta om det är jag eller någon annan som ska ha kontrollen. Men en del av det har retts ut nu så det var bra. Bara att köra. Fortfarande plågsamt mycket att göra och ha koll på, men så mycket lättare när jag vet vad jag ska ha koll på. Jag älskar att arrangera och organisera, men då måste förutsättningarna vara bra. Och nu känns det lite mer i fas igen.

Jo, på tal om teknik så kom jag över den här länken om hur man fejkar fingeravtryck. Apropå utvecklingen och den stora tilltron till fingeravtryck överallt. Kanske vore ett helgnöje?

Inga kommentarer: