söndag, april 20, 2008

Även vårsolen har sina fläckar

Helgen är snart över, det är inte klokt! Och vad har jag gjort? Mestadels bara latat mig, faktiskt. Eller ja, alldeles för mycket i vart fall. Tänk den dagen det kan kännas helt ok att få göra så. Jag har varit i Ratan, jag har spelat WoW med Mattias och Joakim, sett ett par filmer, ströläst bloggar, artiklar och annat på nätet, sovit osv. Jag har varit ute oförskämt lite i den sköna vårsolen som bara plötsligt kom över Västerbotten.

Katterna har nu fått ett nytt intresse. Mattias öppnade balkongdörren bara lite lite häromdagen, så nu har de också vädrat sig till att vintern i stort är över, att man kan gå ut utan att få blöta tassar (jo, det är bekväma kissar) och att mössen nog har spring i benen igen. Så den här löningen kommer "överskottet" att gå till att kisse-proofa balkongen. Och jag anstränger mig hårt för att inte ha dåligt samvete för den natur jag berövat dem och bytt ut mot en innätad utsiktsplats utan gräs där det enda man ser är en innergård med alldeles för många hundar. Men jag intalar mig att om jag nu inte får råd och möjlighet att flytta i sommar så sker det absolut senast till nästa vår. Jag har lovat dem pension på landet; de ska få pension på landet.

Sen måste jag nog leta i tidningar eller nåt för att hitta bra och billiga sätt att göra balkongen lite trivsammare. Jag är inte så mycket för stora blomlådor osv, men nåt ska väl gå att göra? Man skulle ha en sån där pysslig sak nära sig som fick go wild. Och antagligen borde jag börja med att sätta upp gardiner i köket.

Men ska jag vara helt ärlig så känns det just nu väldigt sådär att ha bytt min altantrapp med havsbris och mjukt gräs inom tåhåll mot en innätad balkong, (med total insyn i lägenheten rakt över), i en huslänga helt utan naturkänsla nästan mitt i stan. Det förtar lite av glädjen att vårsolen är på besök.

Inga kommentarer: