lördag, april 12, 2008

Kris i Kina-frågan

Igår kunde vi på flera nättidningar se att den viktigaste frågan vad gäller OS, Kina och Tibet är vilka kläder makarna Reinfeldt har på sig när de besöker Kina. OMG de åkte till Kina i t-shirt! Vad innebär denna klädmiss för munkarna i Tibet? Jag vågar inte ens sia. Bah!

4 kommentarer:

Bloggerskan sa...

Det kan ju ses som en bagatell men jag ser det som ganska allvarligt att Sverige som enda land i världen har en statsminister med fru som skiter i det diplomatiska protokollet. För att Reinfeldt skall kunna komma någonstans med sina s k "protester" så bör han nog visa en viss respekt mot sina värdar.

När vi på flyget hem igår fick se bilder på Reinfeldts på röda mattan blev vi faktiskt rätt förvånade. Det finns ju ett helt departement som kan ge dem råd om de inte vet om de skall ha kavaj eller t-shirt på sig. De reser i regeringsplanet och borde ha med sig ombyte.

Förklaringen att kineserna skulle ha sagt att det var ledig klädsel som gällde och att Sveriges statsminister trodde det betydde t-shirt är ju bara så pinsam att man inte kan annat än att häpna.

Jag tror faktiskt att kostym hjälper Tibets munkar mer, i det mycket etikettsbundna Kina, än t-shirt.

Sara sa...

Jag håller såklart i princip med dig. Det jag tycker är typiskt är att hela fokuset det första dygnet är hans klädsel och inget annat. Det var så jag menade. Att man använder sig av "klädchock" som den stora nyheten...

Bloggerskan sa...

Jo, det är klart. Även när Reinfeldts beträdde kinesiska muren iklädda kostym, slips och dräkt så handlade det såklart om kläderna.

Vilket är trist, och man kan undra om det låg taktik bakom... Annars undrar man vad som rört sig i ett huvud som sitter på en kropp som anländer i mysbyxor till ett diplomatiskt mottagande på flygplats. (Reinfeldts såg ut som om dom åkt på semester.) Till och med jag hade lämnat jeansen i resväskan. ;)

Sara sa...

Kanske det bara var ett misslyckat uttryck för "det nya arbetarpartiet". En miss i maskeraden, helt enkelt? :)