måndag, augusti 26, 2013

Vegburgeriet

Igår stekte M vegburgare för glatta livet. Jag har ju lovat återkomma med utlåtande om de recept på Vegoriket som vi testat och quinoaburgarna har blivit en riktig favorit. Vi testade först helt efter receptet en gång men den här andra gången gjorde vi inte bara dubbel sats så att frysen fylldes upp lite extra, utan vi la även till en hackad chilifrukt och lite chili flakes för ökad styrka i burgarna. Och det blev inte alls tokigt. Ruggigt goda! Tipset är att inte ha för bråttom; det är väldigt bra om smeten kan få stå i 20-30 min så att den sätter till sig ordentligt.

Och medan M stekte burgarna så bakade jag bröden. Jag läste i helgen att de bästa bröden är de som serveras på Flippin' Burgers, och det internet säger ska ju vara sant (?), så då återstod ett sökande efter receptet. Och det var inte alldeles lätt, men till sist fann jag det här. Självklart var det ett recept där saker skulle vägas noga (det har jag ju sett på tv att man ska göra...) så det var bara att skrida till verket och hoppas att det skulle vara värt det.

Och det var det! Luftigare hamburgerbröd har jag sällan ätit. Det blev jättebra! Vi åt dem igår kväll till burgarna och samtliga i minifamiljen var nöjda. Nu ligger resterande i påsar i frysen så jag hoppas att de är lika goda upptinade sen.

Varsågoda för tipsen!

Inga kommentarer: