lördag, augusti 17, 2013

Blött

Kattorna ligger alla tre i det som det här året lite oplanerat blev deras rum; den inglasade verandan som vi mest använt till att förvara återvinning och saker som inte riktigt får plats just här och nu. Överst på allt (de gamla trädgårdsmöblerna som vi borde kört till tippen) ligger några gamla dynor, högt nog för att bli exemplariska kattbäddar. I vart fall tyckte de det och vi protesterade inte. Man ser snart inte dynorna för all päls, om man säger så, det är ett populärt kattrum. Men där ligger de idag alla tre ganska tätt inpå varann. Inte riktigt inne, men inte heller ute i ovädret. När regnet piskar i som värst mot rutorna kan jag från köket se tre par spetsade öron sticka upp och liksom trött fundera över om de ligger säkert eller inte.

För oväder är det. Regnet kommer för närvarande ner nästan horisontellt, som det ser ut, och träden i fårhagen mittemot viker sig djupt för vinden. Man kan väl säga att den önskade seglingsturen inte blir av idag i vart fall...

Jag ska jobba färdigt nån timme till och sen ska jag nog fylla termosen med te, göra frukostmackor åt min snooze:ande låtsasmake och tvinga med honom in under ett täcke i soffan framför nån trevlig film. Sen kanske det blir lite städning. Senare. Kanske.

Inga kommentarer: