tisdag, augusti 13, 2013

Bla bla, något om översvämning och nyhetstorka, bla bla

Imorse hade jag den äran att vakna redan vid 05.10 av att jag trodde att taket höll på att falla in. Vi har sovrummet på övervåningen och när hällregnet kom till byn (hihi) gjorde vårt plåttak undergångsljud. Nästan på riktigt. Så jag klev upp och hittade en nyss uppstigen M i soffan med tre halvskärrade kattdjur. Klockan skulle liks ändå ringa strax före sex så jag såg ingen större mening med att försöka somna om. Regnet gick dock hastigt över. Här. Inne i stan var det översvämning (vilket gav feta nyhetsrubriker på riksnivå till och med) och M blev omdirigerad för att kunna ta sig till universitetet efter att ha släppt av mig.

Så, med tanke på den arla morgonen kanske det inte är helt konstigt att jag känner mig smått knockad ikväll. De tokgoda veburgarna vi teamworkade ihop (jag läste recept, M utförde) för ett par timmar sedan gjorde säkert sitt också. För övrigt ett av nyrecepten från vegoriket jag skrev om i helgen. Nu har vi testat alla tre, utvärdering kommer imorgon.



Nu ska jag bara hålla ögonen öppna länge nog för att smörsteka upp den andra laddning med kantareller som mamma kommit förbi med. Lyx var ordet!

Och nä, än har det inte blivit nåt saftande. Tiden har bara inte räckt till. Jag är ledig på torsdag så jag håller alla tummar för att bären inte ska ha blivit övermogna vid det laget.

Inga kommentarer: