söndag, augusti 11, 2013

Husmors/-farssysslor

Som tur är har vi inte alldeles för mycket ätbara saker i trädgården, för i sanning så är vi lite dåliga på att ta rätt på det. Jordgubbarna har jag försökt plocka allt eftersom de mognat och de har varit väldigt goda. M vill annars gärna ha bärbuskar och whatnot med ätbara saker på* men är kanske ingen påivrare när det kommer till att göra något av det, om jag ska vara ärlig. Så arbetsledaren, dvs jag, rycker in igen och bestämde just att vi måste plocka bären imorgon.

Jag var just ute i trädgården och plockade de hallon som blivit på dels våra egna planterade plantor och på de vildhallon som jag kom åt utan att bränna ihjäl mig på nässlorna. Det kan hända faktiskt att det inte blev några hallon med in. Någon åt upp dem, jag vet inte riktigt vem....

Kvar är ett par buskar krusbär, en svart vinbärsbuske och en med röda vinbär. Krusbären såg det glest ut så de tror jag att vi kanske bara gör nån god kräm av. Vinbären tänker jag däremot göra saft av. Det lär inte bli kopiöst med saft men det gör inget, vi dricker inte det särskilt ofta ändå. Jag hittade ett saftrecept med röda vinbär och vanilj som lät väldigt gott, annars är ju rårörd saft aldrig fel heller.


Imorgon alltså, efter första jobbdagen för undertecknad, då hon säkert är trött som en tok, ska detta ske. Fantastisk fin planering. Å andra sidan måste det göras nu om inte bären ska bli övermogna. Vi får väl se om jag står fast vid mitt beslut eller om det flyttas på någon dag...

*Körsbärsträd t.ex. men då jag vet vilket kladd det blir på marken med getingar och annat och då han faktiskt är allergisk mot stenfrukt så la jag in ett, kanske inte så lagligt, veto där som gick igenom, åtminstone för stunden.

Inga kommentarer: