fredag, augusti 30, 2013

Ändrade planer

Knappt fem minuter innan mörkret la sig över byn kom de in, seglarna. En kvart tidigare ringde jag och eftersökte dem. M tog semester idag och fick med sig Uffe ut på havet igen. Sju, åtta timmar var de borta. Perfekt seglarväder hade det också varit, sånt där mysseglarväder med precis lagom vind för att kunna softa en massa. Förutom nu på slutet då havet var alldeles kav lugnt (också en anledning till att jag började undra).

Tanken var att jag med skulle ta ledigt och följa med, men tidigt imorse kom ett meddelande att min kollega som var schemalagd i telefon- och sjukvikarieservicen idag var hemma sjuk. Så jag fick speeda på och skynda mig till stan istället. Det blev en hektisk morgon, men samtidigt har det varit en ganska skön och bra dag på jobbet. Det behövdes efter den här veckan jag har haft. Tro mig.

Hektisk jobbdag, trängsel på Ica Maxi och rusningstrafik hem till köksstädningen känns ändå som ett nerköp mot en fin seglardag. Men det blir ju fler dagar, det är jag säker på.

Nu ska jag utfodra min seglarmake med lite experimentell mat (...) och sen krypa upp i soffan med densamma (låtsasmaken, inte maten). En kvalificerad gissning är att det inte är jag som däckar först ikväll.

Inga kommentarer: