söndag, augusti 04, 2013

Sicken dag!

När M frågade mig för en tid sedan vad jag önskade mig till födelsedagen svarade jag att jag allra helst ville ha ett riktigt kalas med goda vänner hemma i huset. Och så blev det!

Tanken var att ha nån form av öppet hus under dagen och till en början lät det som att alla gäster skulle komma med lite lagom tidsavstånd. Men så ville sig saker så annorlunda att alla nästan kom på en och samma gång ändå. Så det blev verkligen fullt hus! M:s syster med familj, Ulrika-vännen, Anna med familj, Iréne med familj och Veronika med sambo dök alla upp vilket innebar att vi hade 15 gäster plus oss tre 'ordinarie' i det här lilla huset. Jag tror att alla fick en plats att sitta på till sist.

Vegetariska smörgåstårtor som Lil'sis och jag la ner en del
energi på. Men de verkade gå hem, även om vi har en hel
kvar i kylen. Mycket mat blev det. Och så fikat på det då...
Enda nackdelen med så fullt hus är att det nästan är omöjligt att hinna sitta och prata med alla så mycket som man önskar. M och jag delade upp oss på varsin våning så jag hann helt enkelt inte riktigt med alla. Och då hann jag ändå knappt fika själv ens, så jag gjorde allt mitt bästa. Men trevligt hade jag och det tror jag att de övriga hade med. Några av oss hann dessutom med en liten promenad och sightseeing ner till hamnen efter att ungefär halva gänget åkt hem.
Känner mig bortskämd efter så fina presenter. Nya vantar,
en vacker ljusstake med ljus, en mini-kånken (!) och en jättestor
lavendel (en trädgårdsfavorit!)
Lite extra roligt (om man får säga så) var det att Iréne och hennes make och barn kom förbi. Som av en händelse var de på besök här uppe i Norrland just idag. Vi konstaterade att det var 12-13 år sedan vi sågs sist. De tillhör så att säga en tidigare del av mitt liv men har hakat på (eller kommit åter kanske) och det är jag väldigt glad för. Det var så roligt att se dem, att få se deras små tjejer också. Kul också att Iréne kom ihåg att jag nämnde för henne i vintras att mina favoritvantar som hon virkade till mig för ännu lite längre sedan just hade börjat gå hål på (imponerande bara det, de är flitigt använda). Nu fick jag ett par alldeles nya igen, bättre kunde det inte bli!

Lil'sis mindes att jag hållt i det där fina fotoalbumet och velat ha.
Nu har jag all anledning i världen att börja framkalla lite foton.
En fantastisk dag, finfina presenter och precis just en sån födelsedag jag ville ha. Och då har jag inte ens hunnit fylla år än! Tack snälla ni för en jättefin dag!

Inga kommentarer: