fredag, juni 21, 2013

Midsommar

Det har annars varit en väldigt trevlig dag idag. Jag startade min hyfsat arla och satt på trappen i morgonrock en lång stund och tittade på dimman över havet. Sen kom grannen förbi och frågade om jag hade tid att plocka blommor till byns majstång vid Tullgården. Vilket jag såklart ville. Vi brukar ju fira där tillsammans med M:s familj men i var planen annorlunda. Så jag gick upp till den sötsovande mannen och meddelade min utevaro för en stund och passade på att fråga om närvaro av ormar i hästhagen på andra sidan vägen. "De försvinner i så fall innan du sett dem", mumlade han. Men jag hade knappt bytt morgonrocken mot luvtröja och dragit på mig stövlarna förrän han dök upp och sa att han ville följa med, för att jaga bort ormarna. Sötfjomp. Sen plockade vi, de två hästarna och två av våra nyfikna kattor en gigantisk hög med hundkäx och smörblommor i den daggvåta hagen. Alla kanske inte plockade blommor i och för sig, men sällskap hade vi.

Eftermiddagen spenderades sen i en väldigt myggtät skärgård hemma hos M:s föräldrar. God mat och många skratt blev det. Långa stunder kändes det som att jag satt mitt i en Klungan-sketch. En riktig knasfamilj, på ett bra sätt. Underligast var det kanske när svärfar plötsligt kom fram till soffan, ursäktade sig och drog fram ett gevär från bakom soffdynan där jag satt. Det visade sig dock vara ett luftgevär, men rätt udda var det.

Kort och gott en bra och lagom midsommar! Imorgon skjutsar vi Lil'sis till flyget, hon ska iväg till pojkvännen en vecka. Kommer sakna ihjäl mig efter henne.

Inga kommentarer: