lördag, juni 01, 2013

Det går framåt!

Det har då satan i gatan varit en produktiv dag idag. Vi vaknade redan före sju och insåg att det inte var läge att försöka somna om så vi drog på oss lite kläder, kokade te och bredde mackor och satte oss på en filt på gräsmattan en stund. Redan då var det varmt ute.

Sen kom M:s pappa, som är en riktig klippa och hjälper till med renoveringarna av huset. Han har ett kunnande som är ovärderligt. Lite utanför kan jag allt känna mig ibland, men fördelarna väger verkligen upp så jag är glad att vi har möjligheten att få så bra hjälp. Och det är verkligen skönt att det är igång igen. Jag hoppas att det ska kännas mer färdigt, mer ombonat och inte så mycket plankhög-i-vardagsrummet när det blir höst och vinter igen.

Just idag rev de ut dörrvalvet (eller vad det heter, en sån där stor, ful, rundad dörröppning) mellan hallen och köket och byggde ny vägg och dörrpost istället. På så vis får vi mer vägg i både hallen och köket så att vi kan utnyttja det förhållandevis lilla utrymmet i framför allt hallen bättre. Nu kan vi bygga hatthylla och få lite mer ordning och slipper ha allt i ingången i köket. Nästa steg är att göra färdigt panelen som ska upp i hallen och i trappen ner i källaren och upp till övervåningen. Det tror jag också kommer göra stor skillnad. Jag ska se om jag kan få till lite bilder sen. Vi har varit dåliga på det på sistone.

Jag för min del rensade istället trädgårdslanden och rabatterna. Flyttade lite blommor och grejade på i allmänhet. Och jag har till och med lite kvar att ta tag i. Jag räfsade större delen av gräsmattan, vilket kanske inte var den bästa uppgiften för nån med känslig rygg, men det gick faktiskt bra (heja yogan?). Imorgon, om det nu inte regnar, tänkte jag sätta lite i odlingslådorna och ta itu med örtlandet.

En underbar sommardag har det varit. Och jag är både lite bränd i skinnet, öm efter närkontakter med nässlor och myggbiten. Låter rätt mycket sommar över det, inte sant?

Inga kommentarer: