onsdag, juni 26, 2013

Båt-blogg

Idag var dagen för premiärturen med M:s nyligt inköpta segelbåt (eller 40-årskrisen, som jag elakt kallar den när han är på rätt humör...). Mycket spännande! En resfebrig man i förnekelse hämtades upp före klockan sex imorse av sina föräldrar och sen for de norrut till Skelleftehamn för att segla hem den. M, hans pappa och en annan segelkunnig släkting teamade sen ihop sig och fick på köpet ett perfekt seglarväder.

Jag följde dem via gps-sändaren på båten och förvånades över hur snabbt det gick. De startade halv åtta på morgonen och trodde före avfärd att de skulle väntas hem vid 19-20-tiden som först. Och jag hade planer att stå på bryggan och kanske få fota eller filma när de gjorde hamn för första gången. Istället kom de fram just före kl 17 och jag som efter en gps-uppdatering försökt skynda mig hem efter jobbet satt istället fast i ett vägarbete på E4:an och kom hem retsamma 20 minuter för sent. En liten besvikelse faktiskt.

"Den nya kärleken"
Den slutkörda mannen sover redan gott på soffan sedan en timme tillbaka och kommer garanterat ångra att han inte följde klok-Annas goda råd som hon delade med sig av igår; han ser nu istället ut som en kräfta i ansiktet. Han verkar i vart fall väldigt nöjd och jag har varit ombord på underverket och drabbats av ruset litegrann iallafall. Jag ser fram emot att följa med ut, det ska bli jättekul!

Inga kommentarer: