lördag, juni 01, 2013

"Alltså ursäkta, men vad ska man med en sån till?"

Den frågan, om man nu vill kalla det för det ens, fick jag idag efter att jag förklarat att vi inte bara har de två katter som syntes till ute för stunden utan även en till, som dock är lite nervös och inte gärna visar sig bland folk hon inte känner.

Det är stunder som den som jag har lust att fråga tillbaka vad de ska med barn till. Eller nästan vad som annars. Om de verkligen anser att individer, oavsett art, bara ska finnas till så länge de är till fullkomlig nytta för just hen. En inställning som åtminstone jag har extremt svårt för. Nu stirrade jag mest som svar och en annan person, som antagligen fattade hur konstigt det var, styrde om samtalet något lite snabbt.


Vår Mina katt må vara orolig vid utevistelse (hon gillar skymningstid) och håller sig undan människor hon inte känner, men hon är i sanning en lika underbar katt som de andra mer sociala svansarna. Hon är dock becksvart och svår att få med bra på bild. Men vad vi ska "ha henne till"? Tja, vad har man familjen till?

3 kommentarer:

Linda sa...

Mäh! vilken konstig fråga?!

Sara sa...

Jamen tack! Det tyckte verkligen jag också. Och om man nu tänker det (!!) så varför säga det högt? Så himla märkligt.

Linda sa...

OM man ska dra det till sin spets så vad ska man med ungar till när de är i den där åldern att de är blyga och rädda för främlingar..?

OM man nu ska dra det lite för långt liksom...