fredag, december 28, 2012

Långsamma dagen

Idag har vi då inte gjort många knop i det här hushållet. Inte ens kattorna. Det ligger kring 20 minusgrader ute så det har på sin höjd varit en kort inspektionsrunda runt huset som gällt idag för vaktkatten Rosa. Kylan innebär stor tristess i kattkollektivet i allmänhet och vilket idag även inneburit några till synes helt oprovocerade kattbråk. Och en massa surande.

Personalen har dock inte bråkat. Vi har trängts under täcket i soffan framför tv:n mest hela dagen. I vart fall sedan 12-tiden, då jag väckte mannen med brunch. Så förutom en kort visit på bygdens Ica en halvmil bort har vi inte gjort sådär hemskt mycket.

Imorgon, alternativt på söndag, blir det dock en stadstur. Planen är att handla vinterjacka till Lil'sis, det hon fick presentkort på i 20-årspresent. Vi får väl se hur det ser ut på rean. M köpte vinterjacka, mössa och lite annat på rean igår så turen kanske tog slut då. Dessutom tror jag att vi kom ytterligare ett steg närmare att slå till på den där fina soffan vi dreglat över i ett halvår nu. Men det är mycket pengar. Fast det skulle vara riktigt kul med lite nytt i vardagsrummet. Kanske en anledning att försöka få till det lite trivsamt äntligen. Nu är det mest som en samling blandade möbler som står där. Plus virkeshögen med lister då... Jag tycker ju dessutom att vi borde passa på, före listerna, att tapetsera om lite. Vi gjorde det när huset köptes men det är ju ett tag sen nu och det skulle behöva bytas på sina håll. Ganska enkelt pyssel som går bra att göra under vintern, tänker jag. Vi får väl se.

Inga kommentarer: