tisdag, december 25, 2012

Tillbaka till vardagen (nästan)

Så var ledigheten över. I vart fall för ett par dagar. Imorgon är det min tur att jobba och för första gången sen jag bytte jobb känner jag mig lite svalt inställd till att stiga upp tidigt imorgon och vara till tjänst igen klockan 7. Fast det är ren och skär bortskämdhet. Jag har haft det så bra i vår lilla ledighetsbubbla. Långa mornar i sängen, lite göra-som-jag-vill-mentalitet och mycket trivsamt umgänge både med minifamiljen och den mer expanderande kretsen. Så inte går det nån nöd på mig för att jag ska jobba imorgon.

Idag fick jag dessutom äntligen se det nyaste tillskottet i familjen (M:s familj); en liten sparvjänta, nästan exakt en månad gammal. M:s systersons lilla Emilia. Men jag höll mig på lite avstånd, skör för bebisar som jag tydligen är numera. Och såg istället på avstånd hur hon mådde gott i sin farmors famn.

Lite ledsamt också att köra Lil'sis tillbaka till stan då hon också ska jobba imorgon. Men jag tolkar separationsångesten från både henne och ledigheten som en bra sak; vi har haft en riktigt god jul i år!

Inga kommentarer: