onsdag, september 25, 2013

Winter is coming

Den där perioden när jag ständigt kommer att oroa mig för (och inbilla mig att det är) halka har officiellt inletts. Imorse var det bara 3 plusgrader och i tidningen stod det om snö på vägen med avåkning som följd i Lövånger. Halka är läskigt, då kommer den där bilrädslan tillbaka med full kraft. 

Jag tror att vi varit bortskämda med en varm sensommar och tidig höst, för jag var då inte alls beredd med de varmare kläderna när kylan plötsligt kom den här veckan. Jag måste leta fram vantar och halsdukar. Och den där höstjackan jag sökt efter kan jag ju faktiskt strunta i. Vinterjackan passar ypperligt alldeles snart. Nya vinterskor behöver jag däremot skaffa, och det brukar ju inte vara helt enkelt. Funderar på att köra på fodrade sneakers-liknande skor igen om jag hittar några bra. Det är väl ingen idé att för sjuttiofjärde året i rad leta efter snygga stövlar som inte finns. Annars står det högst på önskelistan över vinterkläder. Det och torgvantar, ett annat omöjligt projekt.

Och nej, jag är inte riktigt så negativ som jag låter ikväll. Men jag ska snart stuva mig i säng. Imorgon skippar jag den lediga dagen och far till jobbet. Det känns helt okej faktiskt.

Inga kommentarer: