onsdag, september 18, 2013

Kattängslan och storkok

Idag har jag haft huvudvärk hela dagen, trevligt nog. Den släppte inte av värktabletter men nu när jag varit hemma en stund har den faktiskt nästan gett med sig helt. Så nu lagar jag mat och försöker parera i köket så att rätt katt äter rätt mat. Inte så lätt som det låter. Det ska bli så oändligt skönt när den perioden är över. I helgen får vi börja ge sjuklingen vanlig mat igen, jag ser fram emot det. Även om jag/vi oroar oss för hur det blir med den lilla magerdamen när ämnesomsättningen kickar igång sådär ordentligt igen. Om än bara för ett par veckor. Men vi får hoppas på det bästa.

Vi har varit lite lata med människofödan här den här veckan men nu står storkastrullen på spisen med storkok av en väldigt god gryta från vegoriket som vi testade för första gången för ett par veckor sedan. Jättegott blev det. Nu har vi modifierat med lite mer av kryddorna, blomkål istället för broccoli och med russin som extra ingrediens i det hela. Det tror jag på. Till det blir det kokosris, en annan ny favorit.

Och storkok ja, så att broccolisoppan får lite sällskap i frysens matlådehylla som annars gapat lite halvtomt den här veckan.

Inga kommentarer: